naambordje van nederlandse kinderliedjes met muziek kinderliedjeswebsite In de OvertuinIn de Overtuin

De website waar muziek in zit !

Muziek afspelen


Bij de meeste kinderliedjes op de website In de Overtuin is naast bladmuziek ook de mogelijkheid om een eenvoudig midi- of mp3-bestandje met de melodielijn af te luisteren.

Hoe de muziek op uw computer wordt afgespeeld, is echter afhankelijk van uw internetprogramma, het besturingssysteem van uw computer en uw instellingen.

Om tegemoet te komen aan verschillende gebruikers, worden er daarom op deze website verschillende mogelijkheden geboden om de muziek af te spelen.

 • [1]  Klik op: 'Muziek afspelen'

 • [2]  Klik op: 'of klik hier'

 • [3]  Of klik op: 'Muziek afspelen' en houd Command-toets
         (Appeltje-toets) ingedrukt
         Optie hierbij: muziek opent in tabbladen

 • Help - de muziek speelt niet af![1]  Klik op 'Muziek afspelen'

 • Als u klik op 'Muziek afspelen', krijgt u bij de meeste computers een klein pop-up schermpje in de vorm van een audioregelaar. De pagina met kinderliedjes blijft gewoon openstaan, zodat u de tekst mee kunt lezen. U kunt het geluidsbestandje zo vaak afspelen als u wilt.

 • Als u hebt ingesteld dat er een audioprogramma moet openen, opent echter het betreffende programma.

 • Probleem: bij sommige computers verdwijnen de liedteksten en krijgt u een leeg scherm met enkel een audioregelaar. U moet dan de back-knop gebruiken om terug te gaan naar de liedteksten. Dit is natuurlijk niet handig.

  Probeer dan de volgende mogelijkheden.[2]  Klik op 'of klik hier'

 • Bij de meeste computers opent de muziek nu in een klein formaat nieuw scherm. Omdat dit pop-up-schermpje maar klein is, bedekt het de pagina met de liedteksten niet en kunt u makkelijk de teksten meelezen tijdens het afspelen.
  U kunt het kleine schermpje met de audioregelaar open laten staan en de melodie zo vaak afspelen als u wilt. Als u meerdere liedjes heeft beluisterd, blijven er ofwel meerdere schermpjes open staan, ofwel u kunt naar de liedjes teruggaan in het rolmenu History/Geschiedenis en ze zo opnieuw beluisteren.

  Werken beide bovenstaande opties niet goed of wilt u met tabbladen werken, probeer dan de volgende mogelijkheid.[3]  Klik op 'Muziek afspelen' met de Command-toets (of Appeltje-toets)

 • Als u tijdens het klikken op 'Muziek afspelen' de Command-toets (of Appeltje-toets) ingedrukt houdt, dwingt u de computer de gevraagde pagina in een nieuw scherm te openen. Het scherm met de liedteksten ligt hier nog onder en door erop te klikken kunt u het bovenop leggen en zo de teksten meelezen tijdens het afspelen.

  Voordeel is dat u nu uw eigen voorkeur kunt instellen, bijvoorbeeld de melodietjes te laten openen in een overzichtelijke reeks tabbladen.


         Open de muziek in tabbladen

Bij sommige browsers, zoals Safari, kunt u een nieuwe pagina openen als tabblad door te klikken op 'Muziek afspelen' met de Command/Appeltje-toets ingedrukt.

Ga in uw browser (bijv. Safari) naar Voorkeuren/Preferences, kies voor Tabs en klik het vinkje aan. Hier wordt ook uitgelegd wat het effect is van klikken met shift en option.

Klik nu op 'Muziek afspelen' met de CommandAppeltje-toets ingedrukt. Boven het scherm, pal onder de adresregel met de url (http://...) komt nu een rijtje tabbladen met de schermen die u heeft opengeklikt. U kunt overzichtelijk een hele reeks pagina's open houden staan (bijv. de muziek steeds opnieuw afspelen) en makkelijk tussen meerdere pagina's heen en weer klikken.

Het tabblad dat u niet meer gebruikt, kunt u eenvoudig wegklikken op het kruisje.Help - de muziek speelt niet af


Het afspelen van de muziek (midi en mp3) op deze website is geoptimaliseerd voor de internetprogramma's (browsers) Internet Explorer (PC) en Safari (Apple).

Met name bij andere browsers als FireFox en Camino wil de muziek soms niet afspelen en verschijnt er een plaatje met een vraagteken in plaats van een afspeelregelaar.

Wat kunt u doen om dit probleem op te lossen?
 • U kunt kiezen voor een andere browser (u vindt deze in de map Applications of Programma's).

 • U mist de Windows Media Player FireFox Plugin of u heeft een update nodig (u vindt deze door te googelen op: Windows Media Player Plugin).

 • Ook andere plugins updaten kan helpen: RealPlayer, QuickTime, Flash of Shockwave. Zie meer uitleg onder: Geluid wordt niet afgespeeld. (Een plugin is een hulpprogramma'tje dat de browser helpt om bep. taken uit te voeren).

Sluit dit venster om terug te gaan naar de pagina met liedjes.

Ben je rechtstreeks op deze pagina gekomen?
Klik dan hier om naar de homepage te gaan.       


Volksliedjes       Popliedjes       Dutch children's songs

Home       Zoek       Links       Oproepjes       Gastenboek       Colofon