naambordje liedjeswebsite in de overtuinIn de Overtuin

De website waar muziek in zit ! 
 
plaatje holowaty muziekinstrumenten nederlandse songteksten popliedjes luisterliedjes
 
 
plaatje frans hals luit nederlandse volksliedjes
 
 
plaatje icoontje met icoontjes nederlandse kinderliedjes
 
 
 Gastenboek liedjeswebsite In de Overtuin

♫    Vraag en antwoord    ♫

Home        Gastenboek
Onderwerp: Liedjes voor dementerenden
(23 december 2018)


Beste mensen van "In de Tovertuin",

Wat ben ik blij jullie gevonden te hebben! In mijn contacten met dementerenden loop ik nogal eens tegen liedjes aan die de mensen nog kennen, maar ik niet.

Ik heb wel enkele boekjes met liedjes uit oma's tijd, maar daar staat bijna nooit de muzieknotatie bij. Nu weet ik tenminste eindelijk waar ik 'het zoeken moet'!

Ik wens jullie mooie zegenrijke Kerstdagen en een heel mooi 2019!

Met dank! Mevr. Van der Meer.
Antwoord     (24 december 2018)


Dag mevr. Van der Meer,

dank voor de lieve complimenten over onze website! Het is inderdaad precies de bedoeling van onze site dat (met name oudere) mensen de liedjes uit hun jeugd (waarvan ze de tekst niet meer precies weten) weer kunnen zingen.

Nog twee kleine tips van mij. Ook de website Liedjeskist, van de Nederlandse Vereniging voor Volkszang, heeft een website met betrouwbare teksten/muziek van oude volksliedjes. Er is overlap, maar zij heeft ook nog liedjes die ik niet heb, en andersom (klik aldaar op de bladmuziek om de muziek te horen):
http://liedjeskist.nl/home.htm

En de bekende zangeres Wieteke van Dort heeft een cd uitgebracht met oude volksliedjes uit de bundel Kun je nog zingen, zing dan mee. Deze werd va. 1908 tot in de jaren '50 op school gebruikt om liedjes uit te zingen, dus vrijwel alle oudere generaties kennen deze liedjes goed. De cd is op haar website nog altijd te koop, en een aanrader voor alle verzorgingstehuizen:

http://www.wietekevandort.nl/
(klik op 'muziek' -> 'cd's' en scroll naar 'Kun je nog zingen, zing dan mee'. De cd 'Kortjakje is weer beter' bevat trouwens oude, traditionele kinderliedjes).

Hoe dan ook, veel zingplezier gewenst met de ouderen, want dat kan inderdaad echt een straaltje blijdschap in hun leven brengen.

Met vriendelijke groet,

Rozemarijn.

---

Volksliedjes met muziek
en
Kinderliedjes met muziek

   
Home                 Gastenboek