naambordje liedjeswebsite in de overtuinIn de Overtuin

De website waar muziek in zit ! 
 
plaatje holowaty muziekinstrumenten nederlandse songteksten popliedjes luisterliedjes
 
 
plaatje frans hals luit nederlandse volksliedjes
 
 
plaatje icoontje met icoontjes nederlandse kinderliedjes
 
 
 Gastenboek liedjeswebsite In de Overtuin

♫    Vraag en antwoord    ♫

Home        Gastenboek
Onderwerp: Muziek speelt niet af
(2 augustus 2017)


Goedemorgen,

Ik probeer kinderliedjes te zingen met dementerende ouderen, maar op mijn iPad wil de muziek niet openen. Kunt u mij helpen?

Dorine.

Antwoord     (3 augustus 2017)


Dag Dorine,

De muziekbestandjes bij mijn kinderliedjes zijn midi's. Dit is geen opname (zoals mp3), maar in feite een klein bestandje dat jouw geluidskaart muziek laat afspelen.

Echter, sinds ong. 2 jaar ondersteunt Apple midi niet meer. Ik vermoed daarom dat je een Apple gebruikt met een recent besturingssysteem (OSX) en als browser Safari.

Soms helpt het om in plaats van Safari een andere browser te kiezen, bijvoorbeeld Firefox (in de map Programma's of Applications). Firefox vraagt toestemming om midi's afspeelbaar te maken, vanaf dan werkt het.

Anders kun je het beste een laptop/tablet van iemand anders lenen met bijv. Internet Explorer. Mocht je nu al een pc met Internet Explorer gebruiken, dan zijn de plug-ins niet recent geupdate (zoals RealPlayer of SilverLight oid).

Zie bijv. hier:
support.mozilla.org/geluid-wordt-niet-afgespeeld

Er zijn veel Apple-gebruikers die zich beklagen over het niet meer ondersteunen van het piepkleine midi-programma'tje. Zie bijv. dit forum:

apple.stackexchange.com/missing-plugin-midi
of over een omweg:
techradar.com/how-to/play-midi-files

Ja, het is lastig om alles op alle verschillende soorten browsers, besturingssystemen, pc's, laptops en tablets werkend te krijgen en te houden...

Een andere optie is natuurlijk om bijv. een cd'tje met kinderliedjes aan te schaffen (op bol-com vind je er tientallen) of bijv. op youtube te zoeken naar kinderliedjes (al vind ik daar de begeleidende muziek vaak tenenkrommend).

Veel succes ermee en blijf vooral zingen met alle ouderen!

Vriendelijke groet,

Rozemarijn.

Kinderliedjes  (kinderliedjes.overtuin.net)

   
Home                 Gastenboek