naambordje liedjeswebsite in de overtuinIn de Overtuin

De website waar muziek in zit ! 
 
plaatje holowaty muziekinstrumenten nederlandse songteksten popliedjes luisterliedjes
 
 
plaatje frans hals luit nederlandse volksliedjes
 
 
plaatje icoontje met icoontjes nederlandse kinderliedjes
 
 
 Gastenboek liedjeswebsite In de Overtuin

♫    Vraag en antwoord    ♫

Home        Gastenboek
Onderwerp: Originele bladmuziek
(11 september 2016)


Hallo Rozemarijn,

Ik heb van een aantal liedjes van de Radio Lawaaipapegaai de originele bladmuziek van Joop Stokkermans. Die muziek staat achterin de boekjes die ik allevier in mijn bezit heb en veel liedjes daarvan heb ik in het verleden met mijn diverse klassen gezongen op school.

Als daar belangstelling voor is wil ik ze wel voor je scannen en doormailen. Bijvoorbeeld van: Handen wassen, Telefoonliedje, Een ongelukje, Het terug van weggeweest lied (rijen enz.).

Ik hoor wel of je er belangstelling voor hebt.

Groeten Ruud.

Antwoord     (13 september 2016)


Dag Ruud,

wat ontzettend attent van je, wat een leuke verrassing is je mail! Ik zoek inderdaad nog naar een heel aantal teksten en melodieën van Radio Lawaaipapegaai (al zijn er maar een klein aantal ooit afgedrukt).

Dus ik zou er zeker met veel plezier gebruik van maken als je me het zou kunnen toesturen (als het niet teveel werk is, hoor)!

Ik zou ook heel graag weten welk liedje in welk boekje staat.

Ik wacht met veel belangstelling af, voor nu in ieder geval alvast bedankt voor je spontane aanbod!

Tot horens en met groet!

Rozemarijn.

Radio Lawaaipapegaai  (kinderliedjes.overtuin.net)
Re:     (14 september 2016)


Hoi Rozemarijn,

Leuk dat je zoveel moeite doet om geschikte kinderliedjes voor iedereen bereikbaar te maken op jouw site.

Hierbij de voorkanten en de inhoudsopgave van de boeken van Burny Bos. Volgens mij zijn wel degelijk alle liedjes en teksten uitgebracht in deze 4 boekjes. Ik heb er in mijn werkende leven vaak plezier mee gehad met de kinderen van mijn basisschool. En laatst nog bij het voorlezen/zingen van het liedje Oma Wil bij mijn kleindochter op school tijdens kinderboekenweek.

Op de bijlagen kun je zien welke liedjes in welke boeken staan. Hopelijk is het duidelijk voor je op deze manier.

Verder heb ik van de beloofde muziek (Handen wassen, Telefoonliedje, Een ongelukje, Het terug van weggeweest lied (rijen enz.) foto's gemaakt en bijgevoegd. Hopelijk zijn die voldoende duidelijk, zo niet dan maak ik er alsnog een scan van en mail ik die later.

Als je daarna nog wensen hebt hoor ik dat wel van je.

Vriendelijke groeten,

Ruud.
Re:     (15 september 2016)


Dag Ruud!

Heel hartelijke dank voor het opsturen van alle foto's en scans! Hier heb ik echt heel veel aan.

Ik zal de vier ontbrekende melodieën toevoegen, ze zijn prima leesbaar - helaas kom ik momenteel even niet toe aan mijn website, maar het komt dan ergens in de komende maanden.

Ik zie ook dat er heel veel liedjes in de boekjes staan, die ik niet ken (en dus ook niet op mijn website heb). Dat is eigenlijk jammer, want het gouden duo Burny Bos en Joop Stokkermans heeft zulke geweldige kinderliedjes geschreven (een zelfde soort kwaliteit als het duo Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh hadden in het luisterlied).

Voor de liedjes van beide lp's heb ik op mijn website een aparte pagina met alle liedjes compleet - en ik overweeg nu ook voor elk boekje een aparte pagina te maken. Ik zal ze om te beginnen binnenkort eens gaan zoeken op tweedehands pagina's (marktplaats, boekwinkeltjes, e.d.), want ze worden vast af en toe te koop aangeboden.

Leuk dat je de liedjes hebt gebruikt op school tijdens je werkzame jaren (mijn moeder was onderwijzeres, vandaar ook dat zij altijd de radio-uitzendingen opnam op een casettebandje).

Ik ga er binnenkort mee aan de slag. Nogmaals mijn dank voor je spontane reactie en alle moeite die je hebt gedaan! Dat maakt het internet toch een bijzondere ontmoetingsplaats waar je zomaar hulpvaardige mensen tegen kunt komen. Weet dus dat je onverwacht een fonkelend lichtpuntje aan mijn week hebt gegeven!

Met dank en vriendelijke groet!

Rozemarijn.

Radio Lawaaipapegaai  (kinderliedjes.overtuin.net)

   
Home                 Gastenboek